Udruga Leptirići | Sveti Nikola i krampus posjetili Leptiriće!

Sveti Nikola i krampus posjetili Leptiriće!

Sveti Nikola jedan je od najomiljenijih kršćanskih svetaca. 06. prosinca je dan koji će zauvijek ostati pohranjen u srcu svakog djeteta.

Večer uoči blagdana djeca očiste svoje čizmice ili čarape stavljaju na prozor očekujući ujutro u njima poklone. Legenda kaže da je sveti Nikola propalom plemiću pomogao nakon što je izgubio sav imetak te nije imao miraza za udaju svoje tri kćeri i to tako što mu je krišom po noći ubacivao zlatnike kroz dimnjak, a oni su padali ravno u čarape koje su se sušile na ognjištu.

Iz te se priče razvila legenda o Djedu Božićnjaku koji darove donosi kroz dimnjak.

U udruzi Leptirići od ranog jutra bilo je živo. Održana je prigodna radionica na kojoj su djeca vježbala finu motoriku, izrađivala čizmice od papira i vate, te zajedno izradili maketu sv. Nikole i okitili bor. Nakon toga usred domjenka pojavio se krampus koji im je pokušao podjeliti šibe, ali sv. Nikola došao je na vrijeme, otjerao krampusa i podjelio im poklone.

Kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji!

Iz udruge Leptirići zahvaljujemo našim zaposlenivama, Miri, Sanji i Marini i Martini, gospodinu Branki Medaku, Slastičarnici Marlena iz Čapljine, učiteljicama, učenicima i njihovim asistentima iz Osnovne škole Stjepana Radića.

Svim Nikolinama i Nikolama želimo sretan imendan!