Udruga Leptirići | Leptirići donirali plastične čepove

Leptirići donirali plastične čepove

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Sa sjedištem u Čakovcu, udruga djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

U projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila se i Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići, te brojni građani.
Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvale vrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. Prikupljeni čepovi kojih je skupljeno 80 kg. predani su tvrtki E-Kolektor iz Zagreba, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova.