Udruga Leptirići | Aktivnosti

AKTIVNOSTI UDRUGE

2017.

Neurobiofeedback terapija, obilježen Svjetski dan cerebralne paralize, asistencija u nastavi, senzorna integracija, radna terapija, fizikalna terapija, osobna asistencija, specijalizirani prijevoz, pomoć u učenju, proslava 8 rođendana, provdba projekta “Želim znati najviše što mogu 2”, provedba projekta “Roditelj je važan”, sudjelovanje u nizu humanitarnih akcija, obilježavanje Nacionalnog dana osoba s c.p., dani otvorenih vrata udruga 2017, međunarodno hodočašće u Međugorju

2016.

Sudjelovanje na simpoziju osoba s invaliditetom, sudjelovanje na promociji zbirke pjesama Ante Raosa, Lepririći na svečanom prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske, sudjelovanje na predstavljanju knjige Srce pravednika, nastavak socijalne usluge Odmor os skrbi, zaposlili 10 pomoćnika u nastavi, održan sastanak s Ministricom socijalne politike i mladih, sudjelovanje na boćarskom turniru Kup kneza Domagoja, obilježen svjetski dan cerebralne paralize, hodočašće u Sinj, na svečanom prijemu kod predsjednice R.H., folijama uljepšane staklene površine u kabinetima, ssiguran besplatan autoput za kombi, sudjelovanje na Rimskoj noći u Naroni, međunarodno hodočašće za osi, izleti, sudjelovanje na festivalu Sentimento, dani otvorenih vrata, druženje osi u Sisku, obilježen nacionalni dan osoba s c.p., obilježen svjetski dan zdravlja, obilježen svjetski dan svjesnosti o autizmu, održana godišnja Skupština, obilježen svjetski dan sindroma Down, obilježen svjetski dan bolesnika, otvorena Senzorna soba, specijalizirani kombi prijevoz, pomoć u učenju, govorna terapija, fizikalna terapija, senzorna integracija, radna terapija, odmor od skrbi, asistencija u nastavi, topli obrok za 88 djece slabijeg imovinskog stanja, održana tradicionalna Božićna priredba, sudjelovanje u humanitarnim akcijama

2015.

Sudjelovanje u više humanitarnih akcija, usluga za Članove prijatelje-savjetovanje s liječnikom, sudjelovanje u aktivnostima HSUCDP, obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom, otvorene nove radne prostorije, obilježen Međunarodni dan volontera, proslavljen Sveti Nikola, provedena akcija”Čestitajmo kao nekad”, tradicionalni Božićni koncert, zaposlen vozač, topli obrok za 88 djce u školi Don Mihovila Pavlinovića za šk.god.2015/2016, obilježen Svjetski dan Cerebralne paralize, potpisan Ugovor s MZOS za projekt “Želim znati najviše što mogu”, zaposlena tri pomoćnika u nastavi, održana Skupština, godišnje druženje svih članova, dan otvorenih vrata 2015, 4. Međunarodno Hodočašće 2015, nova socijalna usluga”Roditelj je važan”, usluga fizioterapije, provedba projekta “Obrazovanje za sve 2” financiranog od MZOS, provedba projeka “institucijalna potpora” financiranog od NZRCD, kupljeno novo kombi vozilo financirala Zaklada Hrvatska za djecu, ugrađena rampa u kombi, iznajmljen dodatni prostor 62 m2, proslavljen 6 rođendan udruge

2014.

Provedena akcija “Čestitajmo kao nekad, primljeni u punopravno članstvo HSUCDP-a, organiziran Božićni koncert, tradicionalno godišnje druženje, međunarodno hodočašće, zamjenica ministrice Opačić u Leptirićima, primljeni u punopravno članstvo HSUCDP, održano savjetovanje za roditelje, izrada blagdanskih čestitki, tradicionalni Božićni koncert, provedena akcija “Čestitajmo kao nekad”, pomoć u učenju, logopedske vježbe, radna terapija, fizioterapija, Leptirićeva igraonica, potpora NZRCD, izrada projekata i apliciranje na natječajima, sudjelovanje u više humanitarnih akcija, proslavljen rođendan, provedba projekta “Obrazovanje za sve”financiranog od MZOS, održana Skupština

2013.

Provedena akcija “Čestitajmo kao nekad”, sudjelovanje na Božićnim sajmovima u dolini Neretve, organizirana tradicionalna glazbeno-scenska priredba, sudjelovanje na simpoziju u Zagrebu, završen wc u kabinetu, sudjelovanje na 2 međunarodnom hodočašću, sudjelovanje na 2 Danima Neretve u Zagrebu, lutkarsko-scenska radionica, likovna radionica, dramska sekcija, održana Skupština, učiteljica razredne nastave: pomoć u savladavanju gradiva, 11. neretvanska brudetijada, tradicionalno druženje u prirodi, osigurana sredstva za defektologa, organizirano individualno savjetovanje s ortopedom, održan Dan otvorenih vrata 2013, napravljen redizajn web stranice, radovi na kabinetu za terapije, osigurana sredstva za fizioterapeuta, sudjelovanje na prosvjedu roditelja u Dubrovniku, sudjelovanje na Okruglom stolu Hsucdp u Zagrebu, primljeni u pridruženo članstvo HSUCDP, osigurana sredstva za logopeda, sudjelovanje u više humanitarnih akcija, proslava 4 rođendana Udruge, kontinuirano izvođenje kreativnih radionica, izrada novih projekata, te slanje istih na natječaje

2012.

Održavanje kreativnih radionica u Pločama,Vidu i Metkoviću, Božićna predstava za članove i prijatelje u Gradskom kulturnom središtu Metković, međunarodno hodočašće, prezentacija udruge na Danima Neretve u Zagrebu, završili akciju “Dajmo da voze”, sudjelovanje u više humanitarnih akcija, adaptiran WC i prilagođen osobama s invaliditetom, realizacija logopedskog projekta, organiziran jednodnevni izlet, pripremljen projekt i poslan na natječaj Hrvatskog Telekoma, poslan zahtjev za učlanjenje u HSUCDP, organizirano terapijsko jahanje, održana redovna skupština, pripremljen projekt i poslan Zakladi Hrvatska za djecu, pripremljen projekt i poslan na natječaj RTL-pomaže djeci, pripremljen projekt i poslan na natječaj Dubrovačko-Neretvanske županije, pripremljen projekt i poslan na natječa Croatia osiguranja, započela akcija – Dajmo da voze

2011.

Čišćenje prostora, postavljanje aluminijskih prozora i vrata na prostor udruge, stavljanje laminata i farbanje, PBZ Opuzen donirao namještaj, PBZ donirao 5 računala koja su podjeljena članovima koji nisu imali računalo, iz donacije stigao laptop i printer za prostorije udruge, brudetijata u Opuzenu, prodaja suvenira na Maratonu lađa, napravljena internet stranica i e-mail adresa, izrada i prodaja blagdanskih čestitki, svečano otvaranje prostorija udruge, organizacija Božićne predstave u Domu Kulture Metković

2010.

Prodaja kolača, prodaja suvenira Humac, prodaja suvenira Ploče, prodaja suvenira Gabela Polje, prodaja suvenira Metković, prodaja suvenira Vid, prodaja suvenira Opuzen, organizacija Božićne predstave u Domu Kulture Metković, izrada i prodaja novogodišnjih čestitki

2009.

Sakupljanje donacija za konduktore Peto instituta iz Budimpešte(Mađarska) koji su radili s djecom u Pločama četiri tjedna, humanitarna prodaja kolača u svim mjestima dolina Neretve, od grada Ploča dobiven prostor