PODIŽE SE LJESTVICA Sportska udruga Neretva Run organizira prvi Mandarine Halfmarathon

Sportska udruga Neretva Run i Sportska zajednica Grada Metkovića, uz sponzorstvo Grada Metkovića i Turističke zajednice Grada Metkovića, organiziraju 1. Mandarine Halfmarathon u dužini od 21,097 km. Utrka će se održati 5. studenog 2017. ulicama grada, sa startom iz Vida u 10.00 sati, a ciljem u Gradskom parku. S malim vremenskim razmakom, također iz Vida startat će i utrka za građane Butterfly Run, u dužini 5 km, humanitarnog karaktera čiji prihod ide za pomoć članova Udruge Leptirići.

Tim povodom jedan od organizatora, Ruđer Bošković nam je izjavio:

– Ideja o polumaratonu u Metkoviću postoji već duži niz godina, mi iz Sportske udruge Neretva Run, odavno smo, ponajviše Skalinadom, skočili i podigli ljestvicu organizacije na vrlo visok nivo. U zadnjih 5 godina preko 25 sportskih, a ponajviše trkačkih događaja smo organizirali, kako drugi kažu: jako uspješno, a imajući u vidu da se naša trkačka zajednica jako brzo širi, te da smo mi gosti gotovo svih utrka u regiji, savršeno je vrijeme za nas, za grad Metković, za polumaraton u dolini Neretve. Pripremamo bogat startni paket, atraktivnu stazu, naši trkači moći će uživati u svim blagodatima Neretve, od foto-safarija, arheološkog muzeja, do najstarije ornitološke zbirke u Europi, i puno toga još. Za sami polumaraton pripremili smo lijepe nagrade za najbolje u apsolutnom poretku, isto kao i za najboljeg i najbolju iz Hrvatske, kao i bonus za obaranje vremenskih limita. Također cijela utrka će biti u znaku Neretve, tako će svi natjecatelji dobiti mandarine, suvenire sa logom utrke… Osim polumaratona, paralelno će se trčati i utrka BUTTEFLY RUN 5K, humanitarna utrka gdje će sav prihod ići djeci, metkovske udruge Leptirići, kako bi im se olakšalo daljnje liječenje. Očekujemo za prvu godinu, 300-tinjak sudionika iz šire regije na polumaratonu, te oko 100-tinjak na 5k utrci za Leptiriće, – rekao je Bošković

Prijave za utrke su u tijeku. Detalje možete pronaći na Fb stranici Sportske udruge Neretva Run.