Uskoro logoped u Pločama!

Kako bi odgovorila na nepodmirene potrebe za logopedom na području doline Neretve Ucdpdn Leptirići raspisala je natječaj za zapošljavanje logopeda za rad u svom kabinetu u Pločama.

Početak rada planiran je za prvi radni dan 2018. godine. Na natječaj Grada Ploča za javne potrebe u 2018. godini naša udruga javila se s projektom „Logopedska terapija djece s teškoćama u razvoju udruge Leptirići i edukacija njihovih obitelji“. Očekujemo da će Grad Ploče sufinancirati plaću logopeda za pola radnog vremena na period od 6 mjeseci.

Ovime će se omogućiti bolja dostupnost logopedskih usluga za djecu s govornim teškoćama s područja Grada Ploča i okolice kojima je do sada ta usluga bila na raspolaganju u Metkoviću, Dubrovniku i Splitu. Uskoro će im usluga logopeda biti svakodnevno dostupna u Kabinetu udruge Leptirići u Pločama. Osim govorne terapije planiramo i edukaciju roditelja i suradnju sa vrtićem.

U Hrvatskoj radi oko 600 logopeda, a u mnogim krajevima ta je usluga djeci nedostupna. Incidencija djece s govornim jezičnim poremećajima i teškoćama u komunikaciji je u porastu i to nužno zahtijeva povećanje broja logopeda. Broj logopeda na području doline Neretve, ali definitivno i u ostatku Hrvatske je nedovoljan. U prosjeku zaostajemo za Europskom unijom koja ima jednog logopeda na 5000 stanovnika, dok mi imamo jednoga na 7000.

Iz Udruge Leptirići zahvaljujemo Gradu Ploče što podržava naše napore za poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama kao i prof. Ivanu Karamatiću, na pomoći u pokretanju inicijative.

slika: ilustracija

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)