Zagrebački Neretvani donirali Leptiriće!

Organizatori manifestacije Dani Neretve u Zagrebu od 2012 godine podupiru rad udruge Leptirići. Ove godine donirali su nam sav prihod od prodanih ulaznica sa svečanosti u Zagrebu u iznosu od 5.000,00 kuna, želeći time prvenstveno podržati projekt zapošljavanja logopeda na području grada Ploča, kao i nabavku modernije logopedske opreme.

Predsjedniku Leptirća Mariju Jurkoviću ček je uručio novi predsjednik Udruge Dani Neretve u Zagrebu gosp. Antonio Volarević, koji je za medije izjavio:
«Već duže vrijeme pratimo i podržavamo rad Udruge Leptirići, kao i drugih sličnih udruženja našeg kraja. Leptirići trenutno brinu o 52 djece s teškoćama u razvoju i 22 osobe s invaliditetom, kao i o njihovim roditeljima i to na cijelom području doline Neretve. Na žalost, pitanje logopedske zdravstvene skrbi na području grada Ploča i okolnih mjesta nije adekvatno riješeno. Stoga su Leptirići pokrenuli inicijativu i sklopili ugovor o radu s magistrom logopedije, ali kako nemaju dovoljno sredstava, ugovor je sklopljen samo na pola radnog vremena i to na određeno vrijeme od 6 mjeseci. Osim toga za kvalitetan rad s djecom koja imaju govorne teškoće neophodan je „Digitalni logopedski set“ koji košta oko 19.000,00 kuna. Kako bi se omogućila bolja dostupnost logopedskih usluga za djecu s govornim teškoćama s područja doline Neretve kojima je do sada ta usluga bila na raspolaganju u Dubrovniku i Splitu, Leptirići su u potrazi za drugim dijelom sredstava. U tome ih podržavamo i svojom akcijom, sve s ciljem da se osigura rad stručnjaka na puno radno vrijeme i kako bi usluga logopeda biti svakodnevno dostupna djeci u Kabinetu udruge Leptirići u Pločama i Metkoviću. Grad Ploče je podržao ovu inicijativu, a mi pozivamo i sve ostale, koliko su u mogućnosti, da pomognu i osiguraju trajniju logopedsku skrb na području doline Neretve. Također, time ćemo sačuvati još jedno radno mjesto i spriječiti odlazak još jednog mladog stučnjaka iz naše doline.”

Iz udruge Leptirići najsrdačnije zahvaljujemo zagrebačkim neretvanima i gosp.Volareviću, te im želimo daljnji uspjeh u radu, te da i dalje ostanu otvorena srca za najranjiviju populaciju našega društva.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)