Nova metoda komunikacija u Leptirićima

Komunikacija je proces odašiljavanja i primanja poruka. Komuniciramo i razmjenjujemo informacije, misli, osjećaje, sve što je u nama. Djeca i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju nailaze na prepreke u svakodnevnoj komunikaciji, bilo da se nalaze u školi, trgovini, parku ili bilo gdje drugo.

S obzirom na taj važan problem Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići za svoje članove započinje primjenjivati novu metodu komunikacije – BLISS SIMBOL KARTU.

Bliss je grafički jezik koji je izumio Charles K.Bliss 1949 godine. Prvotni cilj mu je bio stvoriti jednostavan međunarodni pomoćni jezik, koji omogućuje učenje između različitih jezičnih zajednica.
Međutim od 1970-ih Bliss simboli su postali popularni kao metoda za poučavanje osoba s invaliditetom da komuniciraju. Bliss jezik je logička struktura kojem su temelj skupina grafičkih elemenata koji se mogu kombinirati i oblikovati u Bliss riječ, te samim time i rečenicu. Bliss riječi su sklopljene u riječnik koji se koristi u svakodnevnoj komunikaciji osobama koje ne mogu govoriti.

Svoj termin možete dogovoriti s educiranim terapeutom na broj mobitela: 095 8587 087

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)