Udruga Leptirići | 9 godina UCDPDN Leptirići!
Udruga Leptirići | 9 godina UCDPDN Leptirići!
16604
post-template-default,single,single-post,postid-16604,single-format-standard,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

9 godina UCDPDN Leptirići!

16. veljače 2009 godine 15 roditelja djece s cerebralnom paralizom s područja doline Neretve osnovalo je Udrugu Leptirići. Ime smo odabrali da nas potsjeća na ljepotu, krhkost i razigranost naše djece. Tih godina nisu postojali pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju, niti osobni asistenti za osobe s najtežom vrstom invaliditeta, niti jedan roditelj nije imao status njegovatelja, a na terapije se putovalo svakodnevno u Dubrovnik, Makarsku, Split… Ponosni smo ako smo svojim skromnim doprinosom zajeno s ostalim udrugama pomogli da djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom danas imaju bolju kvalitetu života.

Danas Leptirići u svojim Kabinetima u Pločama i Metkoviću pružaju usluge: Senzorne integracije, Radne terpije, Fizikalne terapije, Specijalizirani prijevoz, Logopedsku terapiju, Neurobiofeedbak terapiju, Osobnu asistenciju i Asistenciju u nastavi za 54 djece s teškoćama u razvoju i 22 osobe s invaliditetom. Zapošljavamo 21 osobu. Članica smo Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

Na današnjem druženju proslavili smo svoj 9 rođendan!
Svim članovima i prijateljima Udruge tim povodom čestitamo 9. rođendan Ucdpdn Leptirići!

Hvala svim vrijednim ženskim rukama na kolačima, zaposlenicama Marini, Ireni, Miri i Sanji na organizaciji, te Slastičarnici Marlena na torti!

Još imamo ideja i planova kako poboljšati status djece s teškoćama u razvoju i osoba s inavliditetom, zajedno sa srodnim udrugama s ovoga područja nastavljamo raditi na dobrobit naj ranjivije populacije našega društva.

Naš rad pratite na ovoj stranici, a ovim putem velika zahvala Resetu na redizajnu stranice!

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.