Grad Ploče podržao nastavak realizacije uspješnog projekta usluga logopeda

Sukladno odobrenim financijskim sredstvima programa govorne terapije u udruzi Leptirići želimo izvjestiti javnost o dosadašnjoj realizaciji projekta. Navedeni projekt se provodio u planiranom vremenu od 02. siječnja 2018. godine. U opservaciju je uključeno ukupno 47  djece s područja Grada Ploča i okolice.

Planirani termini su održavani u trajanju od 30 do 45 minuta, 34 djece uključeno je u kontinuirane terapije dok ih je 13 na čekanju.
U siječnju  je za nove korisnike obavljen preventivni pregled  koji obuhvaća logopedski intervju s roditeljima i provođenje kompletnog dijagnostičkog postupka. Logopedskom dijagnostikom utvrđen je govorni status, ispitana je artikulacija i ritam, tempo govora, fonacija, auditivne diskriminacija, shvaćanje i upotreba pisanih simbola te je utvrđena logopedska dijagnoza i planirani su tretmani uz određivanje postupaka u tretmanu. Kroz individualne razgovore roditelji su se upoznali s vrstom, stupnjem i značajkama poteškoća djeteta uz pokazivanje i poučavanje konkretnih terapijskih postupcima uz što realniju percepciju u odnosu na očekivanje od djeteta. Kako se kod korisnika većinom radi o dizartrijama odrađene su vježbe kontrole  glasa i to visinu, jačinu, kvalitetu glasa i disanje kao aktivator glasa.

Kroz vježbe govora radili smo na poboljšanju artikulacije, razumljivosti govora i njegovoj brzini. Leptirići će putem natječaja iz Europskog socijalnog fonda  na koji upravo apliciraju nastojati realizirat samoodrživost projekta te povećanje satnice rada logopeda te na taj način efikasno integrirati i djecu sa liste čekanja.

Uskoro planiramo uvesti nove socijalne usluge u Kabinetu u Pločama za širu društvenu zajednicu.

Radujemo se nastavku uspješne suradnje sa Gradom Ploče kojem ovom prilikom zahvaljujemo na potpori i suradnji.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)