Leptirići na 7. Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom

Na ovogodišnjem 7 Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju koje se održava pod geslom „Živjeti od Božje riječi“ „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24,45) okupilo se više od 1.700 hodočasnika iz 12 zemalja svijeta među kojima je bilo i 26 članova Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

Svrha hodočašća je ponajviše omogućiti osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju da na njihov, jednostavniji način dožive molitvu i osobni susret s Bogom kroz liturgiju prepunu simbola i pokreta. Drugi cilj je omogućiti roditeljima da u Gospinom zagrljaju isplaču svoje boli i teškoće i nađu novu snagu za nošenje svog križa u svakodnevici. I treći cilj, ne manje važan je, oplemeniti mlade ljude, volontere, da u susretu sa teškoćama i žrtvom u svom služenju i sami susretnu Božju ljubav koja preobražava i njihove živote.

Hodočašće je završeno u nedjelju svetom misom na vanjskom oltaru. U četiri dana doživjeli smo nezaboravno iskustvo molitve, ispovjedi, svetih misa, druženja, odmora, svjedočanstava, kreativnih radionica, pjesme, animacija i predavanja.Vraćajući se kući, bili smo obnovljeni u duhu. Produbili smo vjeru i nadu, dobili snagu nositi i prihvaćati križeve, moliti i živjeti Evanđelje.

Od srca zahvaljujemo: Gospi, Župnom uredu Međugorje, Majčinom selu, vlasnicima i osoblju pansiona No 1, mještanima na gostoprimstvu, volonterima i svim članovima koji su predstavljali našu Udrugu.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)