Udruga Leptirići | Junak s cerebralnom paralizom završio najtežu utrku na svijetu
Udruga Leptirići | Junak s cerebralnom paralizom završio najtežu utrku na svijetu
16805
post-template-default,single,single-post,postid-16805,single-format-standard,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Junak s cerebralnom paralizom završio najtežu utrku na svijetu

IRONMAN triatlon je najteža utrka ovakvog tipa na svijetu. Svake godine na Havajima brojni natjecatelji moraju proći plivačku, biciklističku i maratonsku dionicu.

Na jedan takav pothvat odlučio se natjecatelj Brent koji je u avanturu života krenuo sa svojim bratom Kyleom koji boluje od cerebralne paralize.

Brent je bolesnog brata gurao na kolicima, bio je s njim u vodi te ga je vozio na biciklu, a na kraju su uspjeli doći do cilja na oduševljenje mnogih.

Brent je dugo trenirao za nastup na Ironman triatlonu, a njegovu bratu bila je velika želja da sudjeluje u tako velikoj utrci, no zbog bolesti sam nije mogao. Kyle ne može koristiti ruke i noge, no na kraju je pobijedila velika ljubav braće te su uspjeli završiti utrku.

Video njihove emotivne priče postao je viralan, u kratkom roku je podijeljen čak 18 tisuća puta te pregledan četiri milijuna puta.