Leptirići obilježili Svjetski dan cerebralne paralize

Povodom obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići u Kabinetu za terapije organizirala je edukativnu radionicu

Naučimo više o cerebralnoj paralizi“ čiji je cilj bio podizanje svijesti o kvaliteti života osoba s cerebralnom paralizom.

Leptirići već sedmu godinu za redom aktivno sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize ovaj put zajedno sa 65 zemalja svijeta.
Veliko hvala našim terapetkinjama Ireni Obradović, Miri kaleb i Sanji Jurinović, učenicima 3A, 3B, 3C i posebnog razrednog odjeljenja Osnovne škole Stjepana Radića Metković, te učiteljicama Josipi đerek, Ivoni Vuica, Anji Batinović i Antoneli Markotić. Hvala na pomoći i podršci našim pomoćnicama u nastavi,slastičarni Marlena i rođendaonici Ham-ham.

Cerebralna paraliza najčešći je tjelesni invaliditet u dijetinjstvu. Više od 17 milijuna osoba s cerebralnom paralizom živi diljem svijeta, a podupire ih 350 milijuna obitelji, prijatelja i članova organizacija, ali unatoč tome i dalje su „nevidljive“ u mnogim zemljama svijeta. I dalje se susreću s diskriminacijom i neprihvaćanjem šire zajednice zajedno sa svojim obiteljima. Ne treba osuđivati ljude zbog neznanja, stoga globalni pokret Svjetskog dana cerebralne paralize nastoji podizati javnu svijest kako osobe s cerebralnom paralizom nebi zaostajale u borbi za svoja prava.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)