Udruga Leptirići | Održan 10. Kup kneza Domagoja – donacija Leptirićima
Udruga Leptirići | Održan 10. Kup kneza Domagoja – donacija Leptirićima
16860
post-template-default,single,single-post,postid-16860,single-format-standard,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Održan 10. Kup kneza Domagoja – donacija Leptirićima

Prethodne je subote održan jubilarni slavljenički 10. Kup kneza Domagoja. Bez lažne skromnosti, može se reći da je ovaj boćarski turnir još od svoje premijere 2009. godine u zagrebačkom boćarskom miljeu (a i šire) prepoznat kao nezaobilazna športska, društvena i zabavna manifestacija. Organizator BK Neretva i ove je godine napravio nezaboravan športski događaj uz cjelodnevno druženje sudionika koji su mogli uživati u dobru iću, piću i poslovično dobroj atmosferi.

Boćarski turnir otvorio je knez Domagoj, utjelovljen u kršnom Mariju Jurkoviću. Osam momčadi podijeljene u dvije skupine igrali su svak sa svakim, a prve dvije momčadi u skupini izborile su polufinale. Iz skupine A polufinale su izborili momčad Metkovića i domaća Neretva; ispale su (također “domaće”) momčadi Špansko i Hrvatski vitezovi. U skupini B nastupili su Prud, Sesvete, Cetina i Gornja Vrućica (s Pelješca) pojačana Markicom Dodigom. U polufinale su prošli Cetina i Sesvete, dok je (iznenađujuće) Gornja Vrućica ispala s dva poraza u skupini.

U polufinalu Metković je prilično uvjerljivo pobijedio Sesvete, a Cetina Neretvu. U borbi za 3. mjesto domaćin Neretva je neočekivano lako pobijedio Sesvete.
Okršaj Cetine i Metkovića bio je dostojan finala. Cetina (kojima je teren u Španskom također domaći) vodila je tijekom cijele utakmice i s minimalnom prednošću dočekala posljednje minute. Pri rezultatu 12:11 i vrlo izglednom situacijom na terenu, imala je Cetina veliku prigodu odlučiti utakmicu u sovju korist, ali s tri promašaja u izbijanju zaredom i loše uvaljanom posljednjom boćom, dali su priliku Metkoviću da jednim pogotkom (s dvije preostale boće) ostvari pobjedu. A Mile Vidović to ne propušta. (Nije mu trebala ni druga boća.) Tako je Metković u vrlo zanimljivom finalu osvojio 10. Kup kneza Domagoja.

U atraktivnim natjecanjima u izbijanju bulina i bližanju u krug nastupilo je mnoštvo natjecatelja. Nakon mnogo pripetavanja u bližanju je pobijedio Ivan Kosor iz Cetine, a u izbijanju bulina Branimir Mastilica iz Gornje Vrućice. Sredstva od uplaćene kotizacije za ova natjecanja namijenja su i bit će uplaćena Leptirićima – Udruzi celebralne i dječje paralize doline Neretve.

Nakon uručenja pehara i medalja pobjedničkim momčadima, predsjednik BK Neretva Igor Vidović uručio je posebe prigodne i originalne poklone dugogodišnjim sponzorima i prijateljima kluba bez kojih bi Kup kneza Domagoja (u ovakvom obliku) bio nezamisliv.

Nagradama je kao zahvalu Vidović uručio i onim zaslužnim članovima kluba bez kojih bi djelovanje BK Neretve općenito bilo nezamislivo – Srećka Ilić, Marija Talajića, prvog predsjednika Mirka Volarevića i idejnog začetnika Zvonimira Plećaša.

Nakon službenog dijela priređena je prigodna večera (neretvanski brujet i janjetina s ražnja) za sve sudionike i goste, a nakon večere nastavilo se uz vino i gitare u dobrom raspoloženju do kasnih večernjih sati.

Iz Udruge Leptirići zahvaljujemo na pozivu da uveličamo jubilarni turnir i zahvaljujemo na uplaćenoj donaciji.