50 godina Hsucdp

Na svečanosti 19.prosinca u Hotelu I u Zagrebu obilježeno je 50 godina rada Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paraize, čiji su pokrovitelji Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Grad Zagreb.

Obljetnicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize Tomislav Velić, nakon čega je kronološki prikazan rad Saveza kroz godine. Uslijedio je domjenak na kojem je atmosveru uveseljavala glazbena skupina izvedbom poznatih domaćih pjesama.

Nakon svečanog obiležavanja uslijedila je Radionica i Okrugli stol.Tema okruglog stola je bila rasprava o potrebi donošenja zakona o sustavnom financiranju saveza i udruga osoba s invaliditetom. U radionici su sudjelovali predstavnici udruga i saveza osoba s invaliditetom. Predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize Tomislav Velić je moderirao okruglim stolom, te uvodnim riječima ukazao na velik broj nedorečenih zakona zbog čega dolazi do brojnih problema. Istaknuo je kako je potreban drugačiji model raspodjele sredstava te ukazao na različite prijedloge i mogućnosti raspodjele sredstava. Završetkom rasprave je zaključeno kako trenutni prijedlog zakona o sustavnom financiranju nije dovoljno dorečen te da ga je potrebno dodatno urediti. Došlo je do slaganja oko pružanja podrške donošenju zakona, no uz mogućnost izmjena trenutnog prijedloga. Dogovorena je zajednička podrška u modifikaciji kako bi se ostvarili ciljevi.

Udrugu Leptirići predstavljali su Predsjednik Marijo Jurković i Potpredsjednik Alen Kešina.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)