U Leptirićima 11 osobnih asistenata potpisalo Ugovore o radu na 24 mjeseca

U u Kabinetu udruge Leptirići upriličeno je potpisivanje ugovora o suradnji za osiguravanje osobnog asistenta i ugovora o zapošljavanju osobnih asistenata. Projekt autora Alena Kešine, pod nazivom „Životna potreba osi 2“ u 100% iznosu financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Posredničko tijelo 1 u provođenju projekta je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Posredničko tijelo 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Vrijednost projekta je 1.264.403,24 kune, kojim će, u idućih 24 mjeseca, 11 osoba s najtežim stupnjem tjelesnog i intelektualnog oštećenja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dobiti uslugu osobne asistencije u domu, a 11 osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada će dobiti posao.

„Ovo je važan projekt za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ali i osobnih asistenata, koje su na ovaj način osigurale stalan prihod za vrijeme trajanja projekta.“, istaknuli su potpisnici Ugovora o radu u projektu Udruge Leptirići.

Predsjednik Udruge Leptirići Marijo Jurković izrazio je zadovoljstvo što smo i ovim projektom uspjeli osigurati asistenciju za sve članove udruge Leptirići koji su za tom uslugom imali potrebu, te zaželio sreću u radu novim zaposlenicima udruge Leptirići.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)