Pomoćnica

Predsjednica udruge na sastanku kod ministrice Divjak

Nakon gotovo trosatnog sastanka na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu s involviranima u priču oko pomoćnika u nastavi minstrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako je 4.100 pomoćnika već odobreno, te da se žurno radi na rješavanju posljednja 203 zatjeva udruga. Na sastanku su i uočeni glavni problemi oko provedbe novog pravilnika koji definira način dodjele pomoćnika, nepotpuna dokumentacija, preklapanje zahtjeva, ali je priznala da dio odgovornosti za kašnjenje u riješavanju zahtjeva snosi i Ministarstvo.
Ucdpdn Leptirići na sastanku je predstavljala predsjednica Ivana Nikolac i pomoćnica u nastavi Ivana Vrnoga. Udruge su istaknule manjakvosti Pravilnika, kao i to da pomoćnici u nastavi nemogu biti jedini način inkluzije djece s teškoćama u razvoju.
Pomoćnici u nastavi apelirali su da se riješi njihov status.
Odgovorni su obećali da će s ovim iskustvom odgovoriti na sva pitanja i poslati upute za slijedeću godinu na vrijeme.
Iz udruge Leptirići molimo učenike, roditelje, učitelje i pomoćnike za strpljenje.
Žao nam je svakog djeteta koje već treći tjedan nema riješen status svog pomoćnika u nastavi, svu dokumentaciju poslali smo na vrijeme i očekujemo skoro pozitivno riješenje iz ministarstva. Smatramo i nadamo se da je konačno došlo vrijeme da se problem sustavno riješi, te da svako dijete prvi dan nastave uz sebe ima i svog pomoćnika.

Video možete pogledati OVDJE.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)