Međunarodna konferencija u organizaciji Hsucdp-a

Međunarodna konferencija u organizaciji Hsucdp-a

Od 14 do 16 listopada 2019 na Čiovu održana je Međunarodna konferencija predstavnika Saveza udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom i osoba s invaliditetom koja je okupila predstavnike saveza jugoistočne Europe na kojoj je sudjelovao član upravnog odbora Hsucdp Alen Kešina.

Ovo je bilo treće okupljanje predstavnika Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije Bosne i Hercegovine, Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda i Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije , Sončeka – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore i HSUCDP.

Teme trodnevne Konferencije bile su

Predstavljanje djelovanja i poslovanja organizacija sudionika

Zakonodavni okvir

Financiranje udruga i oblici podrška

Primjeri dobre prakse i mogućnosti umrežavanja sudionika

Sudionicima je upriličen turistički posjet Trogiru uz pratnju turističkog vodiča, te posjet Udruzi Toms.

Završni dan konferencije rezultirao je prezentiranjem zaključaka i pozdravnih govora svih sudionika. Zaključeno je da je nužno poticati ovakove načine umrežavanja i sastajanja predstavnika saveza kako bi se razmijenila iskustva i pružili osnovni uvidi u promicanje inkluzije osoba s invaliditetom na državnoj i regionalnoj razini. Zajedničke teme za slijedeću međunarodnu konferenciju bazirati će se na temama problema u obrazovanju i zapošljavanju osi, osobnoj asistenciji, pojednostavljenje zakonske regulative i osnaživanje socijalnog poduzetništva.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)