naslovna

Održana Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize – 30. studeni 2019., Zagreb

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, dana 30. studenog 2019., održao je Redovnu sjednicu Skupštine, koju je vodio predsjednik Tomislav Velić. Na Skupštini je bilo prisutno 19 udruga članica, od njih ukupno 31 koliko ih HSUCDP broji.

Na sjednici je, sukladno dnevnom redu, prezentirano izvješće o radu HSUCDP u protekloj godini, kao i izvješće Nadzornog odbora HSUCDP o financijskom poslovanju za 2018. godinu te je iznesen rebalans proračuna. U nastavku sjednice iznesen je financijski, kao i operativni plan poslovanja HSUCDP za 2020. godinu. Nakon provedenog glasovanja među članovima Skupštine, sadržaj dnevnog reda jednoglasno je usvojen prema svim prethodno navedenim točkama. Na Skupštini je bilo riječi i o Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola.

Sjednici je prisustvovao i gospodin Vojislav Barać, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Sinj, koja je na sjednici Skupštine prihvaćena u članstvo HSUCDP. Udruga se zalaže za ljudska prava, odgoj i obrazovanje, socijalnu pomoć i podršku te humanitarnu pomoć osobama s invaliditetom. Trenutno broji 265 članova, ima 57 zaposlenih osoba te provodi pet projekata – „Osobni asistent – Faza 2“, „Usluga osobne asistencije osobama s najtežim invaliditetom“, „Pomoć u kući“, „Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama“ te „Asistent u nastavi“.

Na samom kraju sjednice, predsjednik Tomislav Velić zahvalio je svim prisutnim članovima na sudjelovanju u radu Skupštine te izrazio nadu da će do iduće Redovne sjednice Skupštine HSUCDP biti još vidljiviji i prepoznatljiviji te imati još bolje rezultate.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)