Udruga Leptirići | Don Stanko hvala puno !
Udruga Leptirići | Don Stanko hvala puno !
18005
post-template-default,single,single-post,postid-18005,single-format-standard,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Don Stanko hvala puno

Don Stanko hvala puno !

Don Stanko Vrnoga nekadašnji župnik Župe Vid u svojim umirovljeničkim danima posvetio se pisanju svojevrsnih memoara.
U knjizi „Iz života jednog župnika“ piše o cijelom svom svećeničkom životu i kronologiji pojedinih župa u kojima je obnašao pastirsku dužnost.
Prvu naknadu od 300 komada sa svim tiskarskim troškovima sam je financirao, a drugo izdanje od 400 komada pripomogao je don Radojko Vidović župnik župe sv Petra u Splitu gdje mu don Stanko od umirovljenja pripomaže.
Cijena knjige bila je 50,00 kuna, naime točno toliko su i troškovi izdavanja, a sav novac koji se prikupi od prodaje autor je dio namjenio Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići, a dio za misije i to misionarima u Africi koji su za vrijeme njegovog župnikovanja bili u misijama kod nas:don Nikoli Sariću, don Draženu Klapežu i don Anti Batarelu.
Prodane su sve knjige. Volonteri Udruge Leptirići prodali su 242 komada, 12.100,00 kuna uplaćeno na račun Udruge i namjenjeno za plaće terapeuta.
Iz Udruge Leptirići od srca zahvaljuju don Stanku, don Radojku, volonerima koji su pomagali u prodaji i svima koji su kupnjom knjige pomogli rad Udruge Leptirići! Zbog velikog intetresa don Stanko je najavio tiskanje novog izdanja od 400 komada.