Leptirići članarina

Godišnja članarina

Na osnivačkoj Skupštini Udruge Leptirići 2009 godine određena je godišnja članarina u iznosu od 120 kuna. Članak 14. Statuta kaže da su svi članovi dužni plaćati godišnju članarinu. Postotak plaćenih članarina u periodu od 2009 do 2012 bio je 95 %.

Zbog recesije u listopadu 2012 Upravni odbor donosi odluku da godišnja članarina ubuduće iznosi 60 kuna, što je bila jedna od najmanjih godišnjih članarina u Hrvatskoj. Unatoč tome veliki broj članova ne plaća članarinu.

Postotak plaćenih članarina u 2019 godini iznosio je samo 63 %. Zbog troškova koji se plaćaju iz članarina Upravni odbor donio je odluku da se za 2020 godinu godišnja članarina poveća na 80 kuna, a sukladno članku 15 Statuta iz članstva izbrišu svi koji nisu platili članarinu duže od dvije godine.

Članski doprinosi za rezervaciju termina

 

Mnoge sredine, gradovi, Županije u Hrvatskoj ne mogu se pohvaliti s dovoljnim brojem logopeda, edukacijskih rehabilitatora, fizikalnih, radnih i senzornih terapeuta. Često se događa da cijele obitelji sele u sredinu koja im bar donekle može omogućiti dostupnost ovih stručnjaka. Često je stručna podrška ograničena na one koji financijski mogu pratiti i platiti individualne tretmane stručnjaka koji nisu jeftini. Pa čak i u tom slučaju, na uključivanje u tretmane različitih terapeuta čeka se par mjeseci, a nekad i više. U udruzi Leptirići okupili smo tim stručnjaka koji rade svaki dan u grupama i individualno prema pojedinačnim potrebama svakog djeteta. U 2018 godini odradili su 4.332 termin, a u 2019 (zbog bolovanja i porodiljnog dopusta) 2.247 termina. Smatramo da nije teško uspostaviti dijagnozu, već pronaći način da se djetetu pomogne, a to ne možemo bez pomoći roditelja. Naime termini kod terapeuta su popunjeni, pa se stvaraju liste čekanja. U zadnje vrijeme iz raznih razloga učestali su izostanci djece koja pohađaju vježbe. Podsjećamo Vas kako su redovitost pohađanja vježbi i rad prema uputama kod kuće najvažniji uvjeti uspješnosti terapije koja često zna biti dugotrajna, osobito ako dijete pohađa vježbe samo jednom tjedno zbog nemogućnosti dobivanja drugog termina. Kada se ispričavaju roditelji često navode i neopravdane razloge izostanaka. Ukoliko je dijete bolesno ili imate neodgodive obveze, molimo Vas javite nam na vrijeme kako bi naši terapeuti mogli planirati dnevni raspored. Ukoliko javite kako nećete doći u trenutku kada bi dijete već trebalo biti na vježbama, taj termin izgubljen je za vaše dijete i za terapeuta (moglo je doći drugo dijete koje čeka svoj red za pregled ili vježbe). Većina Vas vodi računa o tome i imamo izvrsnu suradnju, a sve u cilju što kvalitetnije pomoći našoj djeci. Postoji manji broj roditelja koji ne dođu na dogovorene termine i uopće se ne jave. Obavještavamo članove da smo pokrenuli postupak ugovaranja socijalnih usluga s ministarstvom, do Ugovaranja po odluci Upravnog odbora članski doprinosi za rezervaciju termina plaćati će se 30 kuna, jer se iz tih sredstava osigurava dio plaća terapeuta.

Hvala na razumijevanju !

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)