Udruga Leptirići | Potpisan ugovor o financiranju projekta „Edukacijom protiv nasilja“
Udruga Leptirići | Potpisan ugovor o financiranju projekta „Edukacijom protiv nasilja“
18160
post-template-default,single,single-post,postid-18160,single-format-standard,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
naslovna

Potpisan ugovor o financiranju projekta „Edukacijom protiv nasilja“

Udruga Leptirići projektom „Edukacijom protiv nasilja“ aplicirala je na Poziv za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je ocijenjen kvalitetnim, te je potpisan Ugovor o financiranju vrijedan 80.000,00 kuna. Partner u projektu je Osnovna škola Vladimira Nazora Ploče.

Ovim projektom očekujemo da ćemo kod ciljane skupine djece u dobi od 11 i 12 godina smanjiti rizične faktore koji bi mogli dovesti do pojavnosti svih oblika nasilja, potaknuti, educirati i osnažiti djecu na poželjna društvena ponašanja i kvalitetan odnos prema samima sebi i drugima putem edukativnih i kreativnih radionica, prezentacija i usluga grupnog i individualnog rada. Savjetodavnim radom promijeniti ćemo pogled djece na različite vrste i oblike nasilja te prevenirati iste. Želimo povezati djecu korisnike Udruge radionicama i druženjima, reintegrirati ih i približiti svojim vršnjacima, te na taj način kod djece ciljane skupine i krajnjih korisnika osvijestiti postojanje različitih vrsta nasilja koje djeca marginalizirane skupine svakodnevno doživljavaju. Generalno, ovim projektom očekujemo smanjenje stope nasilja i sigurnije društvo u budućnosti na području grada Ploča.

Zahvaljujemo se Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku što je prepoznalo kvalitetu našeg projekta.