wp day

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

6. listopad, Svjetski dan cerebralne paralize. Svjetski dan cerebralne paralize društveni je pokret za zajednicu cerebralne paralize s ciljem osiguravanja i uživanja punih prava, pristupa i mogućnosti za sve osobe s cerebralnom paralizom.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize ovogodišnju kampanju Svjetskog dana cerebralne paralize obilježit će održavanjem kuharske radionice za osobe s cerebralnom paralizom u okviru projekta „Mi smo ovdje uključeni“ financiranog od strane MROSP.

Već je poznato da na taj dan nosimo zelenu boju, jer je ona zaštitna boja osoba s cerebralnom paralizom. Također, zelena boja je boja rasta, obnove i ponovnog rađanja. Ima moć smirenja i opuštanja. Označava harmoniju i ravnotežu, simbolizira mir i nadu. Označava čvrstoću, upornost, dosljednost i odlučnost. Potiče ljubav prema obitelji i prirodi.

Zbog pandemija COVID-19, ove godine smo odgodili naše tradicionalno obilježavanje nama važnog dana i druženje. Za vas smo pripremili jedan zanimljiv video kojeg su snimile osobe s cerebralnom paralizom, kako bi vas upoznale s njihovim načinom života, predrasudama s kojima su se susretali kroz život, terapijsko liječenje, postignućima i uspijehom.

P.S., potaknite članove obitelji, prijatelje i svoju zajednicu na zajedničku šetnju, rolajte, trčite, vozite bicikl, utrkujte se, kupajte se u moru ili na bazenu, boćajte s prijateljima ili pokušajte s nekim drugim sportom, šećite po brdima i osvojite vrh, igrajte se, kuhajte ili pokušajte s nečim novim.

Obilježite dan kroz aktivnosti koje vas zajedno vesele.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)