Udruga Leptirići | Udruga Leptirići uspješno provela projekt „Europa je naš dom“
Udruga Leptirići | Udruga Leptirići uspješno provela projekt „Europa je naš dom“
18325
post-template-default,single,single-post,postid-18325,single-format-standard,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Europa je naš dom

Udruga Leptirići uspješno provela projekt „Europa je naš dom“

Unatoč turbulentnoj i neizvjesnoj prošloj godini 31.12. 2020. uspješno je završen projekt pod nazivom „Europa je naš dom“ koji je financiralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH u punom iznosu, a odobren je iznos od 50.000,00 kn. Suradnik na projektu bila je OŠ Vladimir Nazor iz Ploča, a ciljana skupina bila su djeca u dobi od 13 i 14 godina koja pohađaju OŠ Vladimir Nazor Ploče. Projekt je trebao biti proveden prošle godine na proljeće, međutim zbog ekspanzije pandemije odgodili smo početak provedbe do rujna, odnosno do početka nove školske godine, naravno uz suglasnost davatelja sredstava. Nekoliko je planiranih i provedenih projektnih aktivnosti, a sve su usklađene s mjerama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Održane su 4 edukativne aktivnosti, nekoliko kreativnih radionica na kojima su djeca ciljane skupine, budući da ostali nisu smjeli, izradili prigodne plakate i dva kviza o EU.Obilježen je Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca u školskoj dvorani gdje su djeca ciljane skupine kroz igru i druženje učili o Europskoj uniji. Izvoditeljica projektnih aktivnosti izradila je letke i brošure, a djeca ciljane skupine dobila su kemijske olovke, rokovnike, majice i sportske vrećice. Voditeljica projekta sudjelovala je u dvjemaradijskim emisijama Radija Pločena kojemu su emitirani i spotovi za vrijeme trajanja projekta.

Ovim putem zahvaljujemo ravnateljici OŠ Vladimir Nazor, razrednicama osmih razreda i svim nastavnicima koji su sudjelovali na ovom projektu, ponajviše našim osmašima na volji, trudu i suradnji.