NEUROFEEDBACK PO OTHMERU - naslovna

NEUROFEEDBACK PO OTHMERU

Neurofeedback je neinvazivna metoda, kojom se postupno utječe na poboljšanje funkcije mozga. Mozgu se pokazuje njegova vlastita aktivnost u sadašnjem trenutku na perceptivno prepoznatljiv način preko monitora i zvučnika čime mu se omogućuje da uđe u proces učenja samoregulacije. Pokazalo se da upravo ovakav proces učenja može promijeniti disreguliranu moždanu aktivnost koja je uzrok mnogih neželjenih obrazaca doživljavanja i ponašanja.

Kome Neurofeedback može pomoći ?

Neurofeedback može pomoći kod poremećaja iz autističnog spektra, ADHD-a, odnosno poremećaja pažnje i koncentracije, kod poteškoća u učenju, govornih poteškoća, epilepsije, poremećaja u ponašanju, poremećaja spavanja, anksioznosti, depresije, kroničnog umora, kronične boli, migrena, ozljeda glave, moždanog udara, ovisnosti o lijekovima i drogama, stresa, kao osnova za osobni razvoj, za postizanje vrhunskih rezultata.

Na koji način se primjenjuje Neurofeedback trening?

Trening se sastoji od apliciranja „elektroda“ na određenim mjestima na površini glave. Ovaj postupak je bezbolan i neinvazivan. Računalo procesira moždane valove i iz njih dobiva određene informacije. Pokazujemo Vam tijek moždanih valova i specifične informacije koje dobivamo iz njih u obliku povratne informacije (feedbacka) koja se prezentira korisniku (videozapisi, igre, zvukovi).

Vrijeme trajanja treninga je 30/45min, dva do pet puta tjedno. Nakon 20 – 40 treninga opažaju se trajnije promjene. Pomoću Nfb metode moguće je trajno promijeniti „loše“ obrasce i naučiti mozak boljem funkcioniranju.

Neurofeedback je za korisnike ugodna i opuštena aktivnost.

Za pozitivan efekt od Nfb treninga neophodno je razumijevanje i dobra suradnja terapeuta i korisnika (odnosno njegovih roditelja ukoliko se radi o manjem djetetu).

Mjere zaštite od COVID 19:

  • Prije ulaska u prostorije udruge, terapeut u udaljenosti od 2 metra mjeri temperaturu beskontaktnim toplomjerom.
  • Dezinfekcija ruku.
  • Ispunjavanje temperaturne liste.
  • Obavezno nošenje maske terapeuta i korisnika, osim ako korisnik zbog zdravstvenih razloga nije u mogućnosti nositi masku ( priložiti dokumentaciju).
  • Pri stavljanju elektroda na glavu terapeut koristi rukavice i vizir.
  • Dezinfekcija prostora nakon odrađenog treninga i prozračivanje 15 minuta.

NEUROFEEDBACK PO OTHMERU

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)