Udruga Leptirići | Uspješno proveden projekt „Edukacijom protiv nasilja“
edukacijom proziv nasilja

Uspješno proveden projekt „Edukacijom protiv nasilja“

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići je uspješno provela projekt pod nazivom „Edukacijom protiv nasilja“ koji je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u 100% iznosu, a iznos odobrenih sredstava bio je 80.000,00 kn. Partneri na ovom projektu bili su nam OŠ Vladimir Nazor Ploče i Centar za socijalnu skrb Ploče.

Projekt je započeo 1. lipnja prošle godine, završio je 28. veljače ove godine. Cilj projekta je bio, u suradnji s našim partnerima, osvijestiti i prevenirati nastajanje problema nasilja i svega što ide uz to. Odnosno edukacijom u školi s djecom uzrasta u kojem je, prema istraživanjima, nasilje kao takvo i razni nazovimo moderni oblici nasilja najzastupljenije željeli smo im približiti kakve to posljedice o kojima oni tako mladi ne razmišljaju može ostaviti na djetetu koje nasilje proživljava.

Ciljana skupina su nam bila djeca u dobi od 11 i 12 godina koja pohađaju OŠ Vladimir Nazor u Pločama. Krajnji korisnici su nam bili djeca i mladi – članovi naše udruge, zatim ostala djeca odnosno učenici koji pohađaju OŠ Vladimir Nazor Ploče, nadalje djeca s područja grada Ploča i doline Neretve, opća populacija i mediji.

U sklopu ovog projekta imali smo nekoliko aktivnosti. Za vrijeme trajanja projekta održano je 7 edukativnih radionica, sve su održane na daljinu. održano je nekoliko kreativnih radionica u sklopu kojih su djeca s nastavnicima izradili digitalnu slikovnicu i igrokaz,  obilježili smo Svjetski dan prevencije nasilja nad djecom, održali smo okrugli stol na temu prevencije nasilja s našim partnerima i suradnicima, za vrijeme trajanja projekta  djeci  smo pružali savjetodavne usluge na principu individualnog rada. Izvoditelji projektnih aktivnosti bili su Karmen Tošić i Ivan Karamatić.