Udruga Leptirići | Radišni i zadovoljni UP.02.1.1.13.0260

Radišni i zadovoljni UP.02.1.1.13.0260

U prostorijama Centra za obrazovanje “Narona” započelo je osposobljavanje zaposlenica projekta “Radišni i zadovoljni” UP.02.1.1.13.0260 kojeg provodi Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići u suradnji sa partnerima HZZO, Područni ured Dubrovnik i Centrom za socijalnu skrb Metković Projektom “Radišni i zadovoljni” predviđeno je osposobljavanje za 10 žena, od kojih dio žena pohađa program osposobljavanja za zanimanje gerontodomaćice, a dio za njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba.

Poslovi gerontodomaćice obuhvaćaju pomoć starijim osobama u njihovom domu. Završetkom programa polaznice stječu kompetencije poput prepoznavanja i razlikovanja potreba osoba treće dobi, prilagođavanju načinu priprema obroka, kako komunicirati sa korisnicima usluga, primijeniti pravila zaštite na radu te pružanju prve pomoći.

Završetkom programa za njegovateljicu za starije i nemoćne osobe polaznice će moći razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke u njezi starijih, nemoćnih i bolesnih osoba, prepoznati promjene u procesu starenja zdravih i bolesnih osoba, komunicirati na pravilan način sa korisnicima, primijeniti pravila i postupke higijene prostora i pribora, primijeniti pravila zaštite na radu te pružiti prvu pomoć.

Cilj osposobljavanja je unaprijediti znanja i vještine i doprinijeti konkurentnosti na tržištu rada te osigurati veću mogućnost za nastavak zapošljavanja nakon završetka projekta.

Projekt “Radišni i zadovoljni” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.