HandbALL IN – inkluzivni sportski program za djecu s teškoćama u razvoju

HandbALL IN je sportski program koji je drugačija od drugih jer u svoje redove upisuje djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Program je započeo s radom prije tri godine u Zagrebu, a od ove će jeseni i djeca iz Metkovića i okolice moći uživati u njemu. Zahvaljujući podršci Grada Metkovića koji sufinancira ovaj projekt, program će biti potpuno besplatan za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Program je okupio mnoge poznate rukometaše i rukometašice pa osim začetnice i voditeljice programa bivše hrvatske rukometne reprezentativke Maide Arslanagić, ambasadori su proslavljeni rukometaši Domagoj Duvnjak i Jelena Grubišić, koordinatorica je bivša rukometna reprezentativka Ivanka Momčilović poznatija kao Hrgović, dok je koordinatorica programa u Metkoviću nekadašnja rukometašica, magistra kineziologije, Romana Ćuže.

U partnerstvu sa Sportskom zajednicom Grada Metković HandbALL IN će imati svoj prvi trening 2.listopada od 9 do 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Metković.

Upisi su u tijeku, a za prijave i informacija možete kontaktirati e-mail: handball@handball-in.com ili nazvati na broj telefona 091/590 2200 (Romana Ćuže).

Treninzi s elementima rukometne igre prilagođeni su svakom djetetu individualno prema njegovim sposobnostima, a kako bi se lakše nosili s izazovima u rad programa uključeni su asistenti u treningu.

Djeca koja ne mogu samostalno trenirati imaju svog asistenta u treningu čija je uloga osigurati individualizirani pristup svakome djetetu te prilagoditi mu zadani zadatak.

Asistenti u treningu su volonteri iz različitih sfera, od studenata do bivših sportaša, učiteljica u školi i roditelja djece.

Ovim putem pozivamo i sve zainteresirane volontere da se jave i uključe u program te na taj način nesebično pomognu svojoj zajednici. Neke od poželjnih kompetencija koje bi trebali imati, osim dobre volje, su etičnost, želja za učenjem, kreativnost u rješavanju problema, snalažljivost u nepredvidivim situacijama, fleksibilnost i empatija. Znanje o sportu nije nužno.

Više info možete dobiti na web stranici www.handball-in.com kao i na službenim Facebook i Instagram profilima.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)