Udruga Leptirići | OD 1. LISTOPADA BESPLATNE KARTE ZA OSOBE S INVALIDITETOM NA TRAJEKTNIM LINIJAMA ISKLJUČIVO ISKAZNICOM ZA OSI

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike, odnosno zakonom definirane kategorije djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, da će od 1. listopada pravo na besplatne putne karte za sebe, pratnju i osobni automobil na trajektnim linijama moći ostvariti na svim kanalima prodaje brodara isključivo Iskaznicom za OSI (sva prodajna mjesta, web, mobilna aplikacija i hend held uređaj kod direktnog ukrcaja na linijama bez rezervacija).

Agencija je u svibnju uputila poziv korisnicima da započnu s predajom zahtjeva za izdavanje Iskaznica za OSI.

S obzirom na to da određene trajektne linije imaju sustav rezervacija putnih karata, odnosno podrazumijeva se da ishodovana karta za određene linije ujedno znači i rezervaciju mjesta za vozilo na trajektu za željeni sat polaska, potrebno je uzeti u obzir da se karte za te linije izdaju na dan i sat putovanja te se te karte mogu koristiti isključivo za navedeno putovanje.

Na stranicama brodara Jadrolinija za putnike se nalaze Informacije za linije s rezervacijom kao i popis trajektnih linija za koje se kupuju/ishoduju karte na dan i sat putovanja.

Sve informacije o pravilima izdavanja Iskaznice za OSI, sadržaju Zahtjeva kao i obrazac Zahtjeva za izdavanje, korisnici mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije pod kategorijom Iskaznica za OSI.