Udruga Leptirići | Životna potreba OSI 3

Životna potreba OSI 3

Udruga  cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići  uspješno je prijavila projekt pod nazivom „Životna potreba OSI 3“. Natječaj je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je započeo  s provedbom 15.srpnja 2021. godine, a ukupno razdoblje trajanja je 20 mjeseci. Projektom se utječe na jačanje socijalne uključenosti i unapređenje kvalitete života s invaliditetom. Projekt će omogućava  zapošljavanje 11 osobnih asistenata za 11 korisnika ciljne skupine – odraslih osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima.

Ukupna vrijednost projekta je: 1.105.768,45 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projekt  „Životna potreba OSI 3“ nastavak je višegodišnjih projekata usmjerenih na osiguranje osobnih asistenata za 11 korisnika – članova UCDPDN Leptirići. Uzimajući u obzir da je ciljna skupina već postojeći korisnici na taj način se pridonosi kontinuitetu u pružanju usluga i osigurava se pravo osoba s invaliditetom na život u zajednici te se prevenira njihov smještaj u ustanove.

Očekujemo da ćemo ovim projektom ostvariti rezultate u vidu daljnjeg osvještavanja osobnih sposobnosti  i mogućnosti korisnika usluge, osamostaljivanju, daljnjoj educiranosti  i informatičkoj pismenosti kod korisnika te prevladavanje problema s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom. Ovaj projekt je od iznimne važnosti za naše korisnike, pogotovo sad u izazovnom razdoblju u kojem se svi nalazimo – pandemiji COVID-a 19.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda