Udruga Leptirići | Projekt „ Budućnost pripada tebi“
Leptirići članarina

Projekt „ Budućnost pripada tebi“

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići u suradnji sa Ekonomskom i trgovačkom školom Dubrovnik te njihovom nastavnicom, magistrom Sandrom Serdarev uspješno je započela provođenje projekta „Budućnost pripada tebi“.
Projekt je odobrilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Odobren je iznos od 40.000,00 kn, a projekt traje od 1.8.2021. do 31.12.2021.
Projektom želimo učenicima srednje škole otvoriti vrata informacijama i mogućnostima koje pruža EU i pružiti im priliku da i njihov glas bude utkan u izvješće Konferencije o budućnosti Europe.
Opći cilj koji želimo ostvariti provedbom ovog projekta je potaknuti uključivanje u raspravu, o važnim temama za EU i njezino djelovanje naše mlade populacije. Posebno važne teme za njih kao što su izgradnja zdravog kontinenta, digitalna transformacija, obrazovanje, kultura, mladi i sport, borba protiv klimatskih promjena i izazovi u području okoliša, gospodarstvo u interesu građanki i građana, te mnoge druge. Na ovaj način će se uvelike proširiti vidokrug njihovog razmišljanja i proširiti svijest o prednostima EU od kojih mogu imati višestruke koristi. U naročitom interesu EU je aktivno sudjelovanje, posebice mladih, u procesima koji formiraju europsku budućnost.
Projekt je doprinos Hrvatske raspravi u sklopu Konferencije o budućnosti Europe o tome kako zajednički odgovoriti na izazove i kako poboljšati odgovore Europske Unije i njenih institucija na očekivanje građana, a mlađa populacija ima itekako što reći i važno je da se njihov glas čuje.