Udruga Leptirići | MEĐUNARODNI JE TJEDAN GLUHIH OSOBA
Udruga Leptirići | MEĐUNARODNI JE TJEDAN GLUHIH OSOBA
18587
post-template-default,single,single-post,postid-18587,single-format-standard,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

MEĐUNARODNI JE TJEDAN GLUHIH OSOBA

23.9.2021. je bio Međunarodni dan znakovnog jezika a jučer 25.9.2021. obilježavao se Međunarodni dan gluhih i nagluhih osoba.
Prema statistikama, svaka deveta osoba na Zemlji ima poteškoća sa sluhom. Uzroci ove bolesti potpuno su različiti: posljedice bolesti, nesreće, urođene mane. U svijetu ima oko 30 milijuna gluhonijemih osoba.
Cilj obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih je podizanje svijesti javnosti o specifičnim problemima i potrebama gluhih osoba, što je jedna od temeljnih pretpostavki za poboljšanje njihova položaja u društvu i kvalitete života. Posljedica senzibilizacije javnosti bila bi upoznavanje i pronalaženje načina za rješavanje te specifične problematike.
Klikom na link možete pogledati ulomak iz Posljednjih Stipančića Vjenceslava Novaka ispričan znakovnim jezikom i sinkroniziran. https://youtu.be/YiLsY3m2rP0