Udruga Leptirići | Životna potreba OSI 3

Životna potreba OSI 3

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići potpisala je Ugovore o radu sa 11 osobnih asistenata koji će pružati usluge osobne asistencije za 11 korisnika tijekom 20 mjeseci u sklopu projekta ,, Životna potreba Osi 3″. Opis posla osobnog asistenta uključuje: osobnu brigu o korisniku, pomoć pri kućanskim poslovima, kupnja namirnica, pomoć pri fizičkim potrebama, obavljanje administrativnih poslova, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i slično. Projektom se želi zadovoljiti potrebe i unaprijediti kvalitetu života osobama s najtežim oblicima invaliditeta s područja Dubrovačko-neretvanske županije.  Uz potpisivanje Ugovora, održan je sastanak sa osobnim asistentima gdje smo ih upoznali sa opisom posla osobnog asistenta, projektom te o mjerama zaštite zaraze od COVID-19.

Vrijednost projekta je 1.105.768,45 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog  fonda.