Udruga Leptirići | Svjetski dan UNICEF-a

Svjetski dan UNICEF-a

UNICEF obilježava Svjetski dan djece 11. prosinca dan kada se svugdje u svijetu slavi obljetnica usvajanja Konvencije o pravima djeteta.

Na taj dan, diljem cijelog svijeta, UNICEF raznim aktivnostima  pokreće akcije i posebno snažno zagovara za najvažnija pitanja s kojima se suočavaju djeca i mladi.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku ove godine je organizirao utrku Mliječna staza kako bi podržao uspostavljanje i unaprjeđenje usluga dnevnog boravka, psihosocijalne podrške te kvalitetnih programa podrške za roditelje djece s teškoćama tamo gdje tih usluga nema ili su teže dostupne.

Ovogodišnji Svjetski dan djece obilježava se u okolnostima pandemije COVID-19, koja je donijela nove izazove, ali i pokazala da zajedno možemo pronalaziti nova rješenja. Svjetski dan djece prilika je da zajedno zamislimo budućnost u kojoj svako dijete ima jednake prilike za učenje, zaštitu i skrb,  budućnost bez diskriminacije za svako dijete, budućnost u kojoj svako dijete ima priliku napredovati.

Pretvorimo zajedno teškoće u mogućnosti !!!