Udruga Leptirići | Radišni i zadovoljni UP.02.1.1.13.0260

Radišni i zadovoljni UP.02.1.1.13.0260

U sklopu projekta ,,Radišni i zadovoljni” zaposleno je 10 žena na 12 mjeseci sa područja Grada Metkovića i Grada Ploča koji su skrbili za ukupno 68 starijih i/ili nemoćnih osoba. Zaposlenice su pružale pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/ domova krajnjih korisnika, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava te pružanje podrške krajnjih korisnicima kroz razgovore, uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Zaposlenice, osim radnog iskustva, stekle su dodatna znanja i dio njih se osposobio za gerontodomaćicu, a dio za njegovateljicu za starije i/ili nemoćne osobe. Time postaju konkurentniji na tržištu rada i povećavaju mogućnost za nastavkom zapošljavanja.