Učiteljica MARIJANA CURIĆ dobitnica svjetske prestižne nagrade GLOBAL EDUCATION AWARDS 2021 – INOVATIVNI UČITELJ GODINE

AKS Education Awards – globalno priznata obrazovna agencija iz Indije u okviru nagrade Global Education Awards nagradila je učiteljicu Marijanu Curić nagradom Inovativni učitelj godine.

Nagrada Global Education Awards dodjeljuje se u šest kategorija za koje se mogu nominirati pojedinci (učitelji, edukatori) i/ili obrazovne institucije. Učiteljica razredne nastave Marijana Curić za ovu nagradu nominirala se u kategoriji Individualno – Izvrsnost u poučavanju / Excellence in teaching za nagradu Inovativni učitelj godine koja se dodjeljuje za 100 najizvrsnijih učitelja diljem svijeta. Za uspješnu nominaciju, osim ostvarenih kriterija izvrsnosti bila joj je potrebna podrška šire zajednice. Učiteljica se zahvaljuje na pismima podrške: ravnateljici OŠ Stjepana Radića, prof. Boženi Nikoletić, gradonačelniku grada Metkovića, Daliboru Milanu, ravnateljici Udruge za cerebralnu i dječju paralizu doline Neretve Leptirići, Ivani Nikolac i ravnatelju Arheološkog muzeja Narona iz Vida, Toniju Glučini. Podrška obuhvaća svjedočenje o doprinosu zajednici i stvaranju boljeg društva kroz poučavanje. Učiteljica je autorica i suautorica, voditeljica i koordinatorica za više međunarodnih projekata nagrađivanih Europskim oznakama kvalitete rada u koje uključuje učenike, roditelje i sve zainteresirane kroz koje učenici i učitelji razvijaju svoje kompetencije u svrhu poboljšanja kvalitete života.

Dodjela nagrada planirana je 20. ožujka 2022. u Dubaiju, UAE u nazočnosti visokih predstavnika obrazovanja na Gala događaju, velikoj svjetskoj konferenciji koja će osim toga uključivati panel diskusije, govorne sesije i zabavu. Ova nagrada ne samo da će počastiti vrijedne, već će ih i motivirati da ulože dodatni trud kako bi u budućnosti bili još bolji, a za nagrađene učitelje trebala bi biti i nezaboravno iskustvo.

Izvor: OŠ Stjepana Radića

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)