LEPTIRIĆI OSVOJILI 2. MISTO NA JUBILARNOJ 20. BRUDETIJADI

Sinoć na opuzenskoj Pjaci nakon dvije godine pauze održala se jubilarna 20. Brudetijada u organizaciji Družbe Pivčeva kala.
Na natjecanju u kuhanju neretvanskog brudeta predstavila se 21 ekipe iz cijele doline Neretve. Prvo mjesto osvojila je ekipa Balatura, druga je bila naša Udruga Leptirići, dok je treće mjesto pripalo ekipi  Vuinci. Zahvalnicu za uloženi trud kako bi neretvanski brudet dobio zaštitu kao kulturno nematerijalno dobro dobila je Nikolina Luketić Delija. Ekipa Staračkog doma Villa Marija primila je nagradu za najsimpatičniju ekipu, dok je za najuređeniji stol nagrada dodijeljena Vinariji Veraja.

Budući da smo sudjelovali s namjerom da uživamo u druženju, kuhanju i lijepoj pjesmi, još uvijek smo iznenađeni osvojenim visokim 2. mjestom. Sve zasluge pripadaju kuharicama obučenim u unikatne pregače Judesign, Juditi Deak, Mireli Kozini, Martini Nikolić i glavnoj kuharici Katici Markoti. Posebno oduševljenje podario nam je poznati hrvatski gastronomski stručnjak Veljko Barbieri. Nezaboravno iskustvo isprepleteno toplinom, zajedništvom, srećom, vrhunskim brudetom,slasnim fritulama i lijepom pjesmom ostat će sigurno zapamćeno. Zahvaljujemo svima koji su sinoć uveličali ovu posebnu Brudetijadu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)