„Radišni i zadovoljni II”

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptiri provodi projekt „Radišni i zadovoljni II “, a koji je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

 

Nositelj projekta je UCDPDN Leptirići, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik i Centar za socijalnu skrb Metković.

 

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina .

 

Opis: Ovim projektom želi se odgovoriti potrebama zapošljavanja i socijalne uključenosti žena pripadnica ranjivih skupina  s područja grada Ploča i grada Metković. Specifični ciljevi su osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti te potaknuti socijalnu uključenost i skrb za najmanje 60 starijih i/ili nemoćnih osoba.

 

Očekivani rezultati projekta: Zapošljavanje 10  žena na 6 mjeseci te skrb o najmanje 60 starijih i nemoćnih osoba s  područja grada Ploča i grada Metkovića. Provedbom projekta će se doprinijeti prevenciji prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba, socijalizaciji, olakšanju života u vlastitim domaćinstvima, poboljšanju kvalitete u lokalnoj zajednici.

 

Ukupna vrijednost projekta:  494.000,00 HRK

Intenzitet potpore: 100%

Europski socijalni fond:  419.900,00 HRK

 

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Razdoblje provedbe projekta: 9/2022-5/2023.

 

Kontakt osoba za više informacija: Ives Tošić, 020/690 321

 

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)