Nacionalni dan Cerebralne Paralize u UCDPDN Leptirići obilježen igrokazom” Dnevna doza CP-a “

Svake se godine u Hrvatskoj 5. svibnja obilježava Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o ovoj bolesti. U Hrvatskoj je u Registru osoba s invaliditetom registrirano više od 5.000 osoba koje imaju znatno oštećenje i invaliditet temeljem te dijagnoze. Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve obilježava ovaj dan kako bi senzibilizirala javnost o pitanjima s kojima se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom u svakodnevnom životu. Problemi pacijenata, njihovih obitelji i osoba koje o njima skrbe još uvijek nisu dovoljno upoznati i prepoznati, a zadatak je cijeloga društva da osigura uvjete za izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života.
Početak današnje proslave bio je igrokaz ” Dnevna doza CP-a ” gdje su u glavnim ulogama bili naši Marijana, Vlaho i Mario koji su svima na šaljiv način dočarali život s CP. Koliko su bili divni vidjeti ćete na video snimci. Slijedio je zajednički donirani ručak Green Factory pripremljen od srca koji nudi pripremljene zdrave, delikatesne obroke i preukusan desert.
Večeras će se prihod od izložbe fotografija Hrvatskog planinarskog društva “HPD Gledavac” iz Metkovića donirati za opremanje Senzorne sobe didaktičkom opremom.
Zato obucimo danas zeleno za sve osobe koje žive s ovom dijagnozom. Zelena je boja rasta, obnavljanja života, ispunjava vibracijama te je zato zelena vrpca i odabrana kao simbol Svjetskog, ali i Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Ne zatvarajmo oči pred problemima s kojima se susreću te im pružimo podršku u svakom koraku za kojeg se bore od malih nogu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)