‘Pomozimo im poletjeti’

Prošloga vikenda u Metkoviću je održana dvodnevna biciklistička manifestacija ‘Neretvanski đir’ u sklopu koje je, u suradnji s našom Udrugom Leptirići, trebao biti organiziran i program za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Ipak, zbog kiše i nevremena program pod nazivom ‘Pomozimo im poletjeti’ je odgođen, a održat će se u nedjelju, 1. listopada na Trgu kralja Tomislava.

Za ovu prigodu, uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta, Biciklistički klub Metković je uspio osigurati terapijski tricikl za svu djecu koja nisu u mogućnosti voziti klasični bicikl. Isti će darovati našoj Udruzi Leptirići kako bi se djeca mogla koristiti s njim. Program za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom počinje u 14 sati.

Iz Biciklističkog kluba Metković pozivaju  sve roditelje da dovezu svoju djecu na Trg kralja Tomislava u nedjelju kako bi i oni pokazali svoje vještine na dječjem poligonu koji će biti organiziran od 12 do 14 sati. BK Metković će osigurati jedan dio bicikla za djecu i biciklističke kacige. Sva djeca će kao uspomenu dobiti prigodnu medalju “Neretvanskog đira” koje je donirala Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković.

Također, u sklopu događaja u 16 sati će se u Hotelu ‘Narona’ održati predavanja potpredsjednice Udruge Leptirići Ivane Nikolac koja će govoriti na temu ‘Integracija djece s poteškoćama u razvoju u društvo’ te maratonca Ruđera Boškovića na temu ‘Dijabetes u sportu’ i ‘Fairplay u sportu’.

Program – nedjelja, 1. listopada

  • od 12 do 14 sati – dječji poligon (Trg kralja Tomislava)
  • od 14 do 16 sati – program za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom (Trg kralja Tomislava)
  • od 16 do 17 sati – predavanje u Hotelu ‘Narona’

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)